sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Laasasen lähteistä lyhyesti

Naisellisen naisen puheen tulee olla "täynnä sympatiaa" eikä hänen tule käyttää "vulgaaria kieltä".

Tuossa oli pari piirrettä, joita sosiologi ja maskulisti Henry Laasanen tieteellisen neutraalisti lukee tekstissään Millainen on naisellinen nainen osaksi "traditionaalisesti määriteltyä naiseuden sisältöä". Tämän naisellisuuden tiivistelmän Laasanen on tehnyt yksittäisten nettikeskustelujen ja muutenkin melko epäakateemisten sivustojen pohjalta. Lukekaa kirjoitus omalla vastuullanne ja muistakaa, että Laasanen on vain "viestintuoja" - hän ei ole lainkaan samaa mieltä siitä, mitä naisellisuudesta sanotaan, ja Laasasen blogikirjoituksen aihe sekä hänen lähteensä nyt vain sattuivat valitsemaan itsensä. Neuvon teitä lukemaan tämän mainion vastineen Laasasen kirjoituksen luettuanne.

Huomionarvoista on sekin, että myöhemmän kirjoituksensa Millainen on miehekäs mies? Laasanen on tehnyt pääosin akateemisen kirjallisuuden pohjalta. No, on joukossa yksi Warren Farrellinkin kirja, mutta ero niin lähteiden määrässä kuin laadussakin on huomattava, kun verrataan siihen, mihin Laasanen tyytyy naisellisuutta määritellessään. Että se siitä viestintuojan ampumisesta.

Yritän olla keskittymätttä yksittäisiin kirjoittajiin liikaa, vaikka Henry Laasaselle minulla olisi oikeastaan useampikin vastine mielessä. En tahdo antaa hänelle sen enempää näkyvyyttä kuin hänellä jo on ilman, että kritisoin hänen argumenttiensa ja lähteidensä heikkoutta. Hänet on hyvä tietää kuitenkin sen takia, että hänellä on aggressiivinen kannatus pienen mutta äänekkään miesasia- ja antifeministiryhmän keskuudessa, ja myös siksi, että suosiosta huolimatta hänen kirjoituksissaan on porsaanreikiä, joita hänen kannattajansa itse eivät tahdo nähdä. (Näistä porsaanrei'istä lähteiden tarkoitushaluinen valinta on vain yksi.) Neuvon siis suhtautumaan Laasaseen ja hänen populistisiin argumentteihinsa todella varauksellisesti. Propsit annan hänelle kuitenkin siitä, että hän on todella maininnut lähteensä toisin kuin monet muut kirjoittajat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Otan vastaan hyvin perusteltuja mielipiteitä sekä rakentavaa kritiikkiä. Kiitos viestistäsi. :)